Wie zijn we

Over ons

Ons verhaal

Welkom bij pigment

Pigment is een meubellakkerij. Wij verzorgen de afwerking van houten interieuronderdelen voor professionele klanten.

Onze opdrachtgevers zijn meubelbedrijven, interieurbedrijven, schrijnwerkers,...

Pigment heeft zich toegelegd op het aanbrengen van aanbrengen van 2 component nat lakken door middel van airless en airmix applicatietechnieken.

Pigment bestaat al sinds 1991. Oorspronkelijk deden wij louter de afwerking van kleine en grote partijen binnendeuren voor zowel fabrikanten als plaatsers.

Vandaag voeren wij volledige interieurafwerkingen uit: van kleuren en vernissen van massief hout of fineer tot het lakken in diverse afwerkingen van MDF.

De start van Pigment in 1991 gebeurde in een voormalige kippenstal van 300m² te Kozen. In 1995 werd dan een hal van 600m² gehuurd op het industrieterrein Kolmen te Alken. Daar werd een Cefla spuitautomaat geplaatst voor de afwerking van grote series meubelonderdelen met vernis. In juni 2006 werd deze installatie vervangen door een nieuw railsysteem om ramen, luiken, deuren en poorten af te werken.

In augustus 2007 kocht Pigment het gebouw tegenover de oude locatie, Kolmen 1231, in totaal 3750 m² waarvan we 1250 m² gebruiken voor de interieur  afdeling en 200 m² voor burelen en facilitaire ruimtes. De overige ruimtes zijn volledig (ook brandtechnisch!) gescheiden van de produktieruimtes van Pigment en worden verhuurd. De verhuis van Pigment is geleidelijk verlopen zonder de produktie stil te leggen, sinds november 2007 is de hele produktie van Pigment ondergebracht in onze nieuwe grotere werkplaats.

Pigment verzorgt de integrale lakcapaciteit van een aantal bedrijven. Daarnaast vangen wij voor andere bedrijven productiepieken op.

Onze ruime ervaring resulteert in een efficiënte aanpak van de meest diverse projecten:

• residenties
• kantoorinrichtingen
• bedrijfsruimtes
• hotels
• cafés en restaurants
• winkelinrichtingen
• ramen en buitendeuren in hout en kunststof
• keuken-, badkamer- en woonkamerinrichtingen
• beursstanden en showroompresentaties voor bedrijven
• seriematige afwerking van meubelonderdelen voor fabrikanten
• U kan steeds onze werkplaats bezoeken om de afwerking van uw project op te volgen

Wie zijn we?

Milieuvriendelijk

Sorteren en recycleren
Reeds van bij de start heeft de zorg voor het milieu bij Pigment een belangrijke plaats ingenomen. Verfresten, vervuilde thinners en ander met verf verontreinigd afval werd steeds aan gespecialiseerde firma's toevertrouwd. Sinds 1999 laten wij de vervuilde thinners door een erkend bedrijf tot spoelverdunning recycleren. Ook het normale bedrijfsafval wordt zo veel mogelijk gescheiden en naar de gepaste verwerkers afgevoerd.

Zuivere lucht
Al in 1993 werd de grootste spuitcabine uitgerust met actieve koolfilters. Daardoor verminderden de emissies aanzienlijk. Alle spuitcabines zijn trouwens uitgerust met de meest efficiënte filtermethode.

Een zuivere bodem
Pigment werkt voor de interieurafwerking enkel nog met tweecomponent polyurethaan producten. De in de meubelwereld veel gebruikte cellulose producten werden al een tijdje geleden aan de kant gezet. De milieuvoordelen zijn duidelijk.

Cellulose producten hebben een vaste-stofgehalte van maximaal 20%. De rest zijn solventen die bij droging in de omgeving vrijkomen. Polyurethaan producten bevatten gemakkelijk het dubbele aan vaste stoffen en dus veel minder solventen.

Tot in de details
Zelfs het stofzuigerpoeder dat wij bij het dagelijks reinigen verzamelen, wordt als chemisch afval verwijderd.

Zonder meerprijs
Ook milieuzorg heeft een prijs. Toch slagen we erin om aan zeer concurrentiele voorwaarden te werken. Dit is enkel mogelijk dankzij een efficiënte en toch zeer flexibele werkmethode.

Wie zijn we?
Pigment logo

Openingsuren

Werkplaats met toonzaal:
geopend elke werkdag
van 8-12 en van 12u30-16u

Contact

Meubellakkerij Pigment bvba
Industrieterrein Kolmen 1231
3570 Alken
+32 (0) 11 59 24 60
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Copyright © lakkerijpigment.be | Privacy policy

Terug naar boven

Website by it’s me